TECHNALIST
Techwatcher, spreker en analist

Wie ben ik?

 Aangenaam! Mijn naam is Guido van Gageldonk. 

Als kind van de jaren '80 en '90 groeide ik op tijdens het einde van de Koude Oorlog en was ik altijd gefascineerd door technologie. Van de Commodore 64 tot het zelf solderen van een versterker, programmeren op de grafische rekenmachine, en het bouwen van robots, heb ik altijd een passie gehad voor technologie.


Na mijn gymnasium koos ik voor een technische opleiding, waarbij ik zelf ontdekte dat ik het meeste leer door zelf onderzoek te doen, een aanpak die later door Elon Musk populair werd gemaakt als "first principle benadering". Ik ben altijd op zoek naar de kern van iets en wil het zelf begrijpen, in plaats van klakkeloos aan te nemen wat mij wordt verteld.


Als een van de eerste lichtingen kwam ik terecht bij de kersverse opleiding Industrial Design aan de TU/e, die gericht is op het opleiden van technologische generalisten. Hier leerde ik alles uitzoeken en onderzoeken, en dat gecombineerd met mijn ondernemende karakter leidde tot de oprichting van meerdere bedrijven, waaronder Prespective, een bedrijf dat Digital Twin technologie wereldwijd verkoopt en inzet.


Met mijn brede en macro-blik op technologie ben ik in staat om verschillende technologieën te begrijpen en anderen te helpen deze technologieën te begrijpen. Of het nu gaat om de nieuwste AI-ontwikkelingen, machine learning, digitalisering, IoT of AR/VR, ik heb de ervaring en kennis om organisaties en individuen te helpen grip te krijgen op deze snel veranderende wereld.
Mijn passie ligt in het helpen van mensen inzicht, overzicht en duiding te krijgen in deze snel veranderende wereld en daarmee te helpen om middels technologie de wereld van morgen beter te maken.


Als u meer wilt weten over mijn expertise en ervaring, neem dan gerust contact met me op. Ik ben beschikbaar voor keynotes/presentatie, analyse en consultancy over exponentiële technologieën.